Mediation

Als gespecialiseerd scheidingsmediator ben ik er voor beide partners die gaan scheiden. Ik ben onafhankelijk en adviseer beide partners. Sámen met hen ga ik op zoek naar oplossingen waar zij zich allebei in kunnen vinden. Ik geef allebei alle informatie over de aspecten die bij een echtscheiding (of verbreking samenwoning) komen kijken, zowel juridisch als financieel. Ook besteed ik aandacht aan de relationele en emotionele kant van de scheiding. Zeker wanneer er kinderen zijn is het belangrijk dat partners goed uit elkaar gaan. Ik help de partners om samen beslissingen te nemen waar ze beiden tevreden mee zijn en achter staan. Het is belangrijk dat er afspraken worden gemaakt waarvoor bij beide partners voldoende draagvlak is. Ik begeleid u in dat proces.

Uit mijn ervaring als scheidingsmediator blijkt dat mediation meestal de beste, snelste en goedkoopste manier is om uit elkaar te gaan.

Uiteindelijke afspraken worden door mij vastgelegd in een scheidingsconvenant. Aangezien ik naast mediator ook gespecialiseerd familierechtadvocaat ben, kunt u er van op aan dat de afspraken op de juiste manier in het scheidingsconvenant worden vastgelegd.

Nadat het scheidingsconvenant door beide partners is ondertekend, wordt de scheiding vervolgens schriftelijk door mij afgerond. U hoeft niet zelf naar de rechtbank.

Ik ben lid van de vereniging van FamilierechtAdvocaten en Scheidingsmediators (vFAS) en ben tevens aangesloten bij de Mediators Federatie Nederland (MfN)